Rådgivning

Her finder du ÆUG´s vejledninger om at blive gift med en udlænding, om at søge visum til Danmark / invitere en udlænding på besøg og om at komme til at bo sammen med sin udenlandske ægtefælle/partner i Danmark eller et andet EU-land.

ÆUG´s forum

Hvis du ikke fik svar på alle dine spørgsmål ved at læse vejledningerne på hjemmesiden, så kan du få svar på de fleste almindeligt forekommende spørgsmål i vores forum.

ÆUG´s rådgivning pr. email og telefon

Hvis du ønsker mere anonymitet, end du kan få i vores forum, eller har brug for hjælp fra ÆUGs eksperter, f.eks. fordi I har fået afslag på en ansøgning om familiesammenføring eller visum, så kan du kontakte vores rådgivning her.

Hvis der er "kø" hos rådgivningen, får medlemmer prioritet, så husk at skriv dit medlemsnummer, hvis du er medlem af ÆUG. Som medlem har du mulighed for at bestille en telefonopringning fra en rådgiver, men det er som regel hurtigere at få svar pr. email. Ikke-medlemmer får altid svar pr. email.

Er du endnu ikke medlem af ÆUG, kan du melde dig ind her

Du kan også ringe til vores rådgivningstelefon, der pt. har følgende åbningstid:

Mandag og fredag kl. 16-17 på telefon 50534997

Rådgivningstelefonen bliver ikke taget uden for åbningstiden, og spørgsmål afleveret på telefonsvarer eller SMS bliver ikke besvaret.

Rådgivningstelefonen er åben for både medlemmer og ikke-medlemmer. Derfor kan der ofte være kø, så er du medlem af ÆUG, anbefaler vi, at du bruger kontaktformularen i stedet og bestiller en opringning fra en af vores rådgivere. Vi bestræber os på at ringe til dig inden for cirka 10 dage.

ÆUG´s rådgivningsdage

ÆUG holde rådgivningsdage med regelmæssige mellemrum. Se kalender på forsiden.

Personlig rådgivning af andre organisationer

Der findes også andre organisationer end ÆUG, som arbejder med rådgivning inden for udlændingeområdet, og som bla. kan være relevante at tale med, hvis din kæreste eller ægtefælle har en baggrund som asylansøger.

For rådgivning om familiesammenføring:

Dansk Flygtningehjælps frivilligrådgivning, Nørre Voldgade 82, 2. sal, 1358 København K.

Tlf. 35 36 74 17 Åben mandag -onsdag kl.18-20.45, torsdag kl.16-18.45

For rådgivning i asylsager:

Dansk Flygtningehjælp, Borgergade 10, 3. Sal, 1300 København K

Tlf. 33 73 50 00 Åben onsdag kl. 13-15 (tidsbestilling ikke nødvendig)